Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Manuelna terapija, medicinska masaža

                                                          Manuelna terapija

Manuelna medicina tj.manuelne tehnike koje su njen deo uglavnom se primenjuju na lokomotorni aparat ili sistem kretanja ljudskog tela. Manuelnim tehnikama možemo vrlo uspešno i precizno dijagnostikovati i lečiti probleme. Osim manipulacije i mobilizacije zglobova, manuelnim tehnikama obrađujemo meka tkiva raznim vrstama masaža, postizometričkom relaksacijom, vežbama samomobilizacije i samoistezanja, a sve sa ciljem da oslobodimo mišićne fascije i vratimo puni opseg pokreta u zglobovima.

.Manuelna terapija

                                                    Medicinska masaža

Medicinska masaža – metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sastavnih pokreta na telu u cilju manipulacije telesnim tkivima ( kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ). U čovekovom organizmu ništa ne funkcioniše odvojeno i samostalno, već je sve usko međusobno povezano. Masažom  delujemo preko kože na organizam kao celinu. Prilikom masaže nadražuju se receptori u koži i potkožnom tkivu – to je efekat direktnog delovanja, a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na buđenje celog organizma.

S obzirom da se danas sve češće reč medicinska masaža koristi u različitim promotivnim segmentima (od kozmetičkih salona do spa centara sa završenim 7-dnevnim kursevima ) treba napomenuti da medicinsku masažu ipak treba da sprovodi medicinsko osoblje – fizioterapeut ili terapeut.    

Prema nameni masaža se deli na terapijsko - medicinsku, sportsku i estetsku. Terapijsko -medicinska masaža namenjena je lečenju različitih oboljenja, najčešće reumatskih, posebno onih iz grupe vanzglobnog reumatizma, neuroloških oboljenja (neuralgije, neuritisi…), kao i stanja nakon sportskih povreda. Može se raditi i relaks masaža celog tela ili parcijalno pojedinih delova (nogu, stopala, leđa, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica).

 • Primena medicinske masaže odličan je način pripreme tkiva za primenu mobilizacije i manipulacije. Takva kombinacija donosi dugotrajne rezultate .
 • Medicinska masaža odličan je način opuštanja muskulature
 • Medicinska masaža postiže odlične rezultate u prokrvljenosti tkiva
 • Medicinska masaža deo je rehabilitacijskog plana
 • Svaka masaža predstavlja jako dobru anti - stres terapiju, a time i dobru preventivu kod svih psihosomatskih oboljenja.
 • Centar TENS PLUS
  ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju                             
  Adresa: Knez Miletina 26  Beograd, Srbija
  Telefoni: +381 11 3220 692,                   
  3226 807, 3222 912,
  Mob: 063/275 498           

 

Horoskop ljubavnih asteroida -4
Love asteroids horoskope
Proricanje
Untitled
Proricanje-2

 

TENS PLUS

Tens Plus-4
        Rehabilitacija
     Fizikalna medicina
     Hormonalne vežbe

Kineski horoskop

Chinese horoscope
Chinese horscope 2

Reklame

Reklame

Statistika sajta

Ukupno poseta
21.948.747

Pregledanih stranica
54.418.192

Danas poseta
3.503

Trenutno na sajtu
124

Vreme: 2017-02-25 06:02

Astrozenit

Astrozenit baner 1kakodaseoglasavate

Reklame

Reklame

Baneri

Baneri